NBA: ‘Trustkantoor moet rol als poortwachter invullen’

Trustkantoren moeten meer werk maken van hun rol als poortwachter van het Nederlandse financiële stelsel. Dat stelt de NBA in een discussierapport, dat verschijnt kort voor de inwerkingtreding van nieuwe wetgeving voor trustkantoren.

Per 1 januari 2019 treedt de nieuwe Wet toezicht trustkantoren in werking, gericht op aanscherping van integriteit en professionaliteit van de trustsector. Volgens het discussierapport is transparante verslaggeving over de verleende diensten voor trustkantoren een uitstekende manier om rekenschap af te leggen aan de samenleving. Hoewel accountants een bescheiden rol in de sector spelen, past ook hen een actieve poortwachtersrol op het gebied van toegepaste (fiscale) structuren, aldus de NBA. 

Het NBA-discussierapport ‘Poortwachters’ wordt besproken tijdens een rondetafelbijeenkomst die de NBA op 17 januari 2019 organiseert. Hiervoor worden trustkantoren, toezichthouders en accountants uitgenodigd. Ook brancheorganisatie Holland Quaestor en Stichting Assured Quality & Trustworthy Organisations (AQTO) zullen aanwezig zijn.

De bijeenkomst vindt plaats om 15.30 uur bij de NBA; aanmelden via Myra Koekkoek van de NBA (m.koekkoek@nba.nl of tel. 020-30 10 243).

Gerelateerde artikelen