‘NBA te passief in zaak Lodder & Co’

De NBA had moeten ingrijpen bij Lodder & Co die ten onder is gegaan aan interne ruzies. Dat stellen deskundigen uit de accountantssector die op verzoek van Het Financieele Dagblad naar de zaak-Lodder hebben gekeken.

Rechtszaken tussen vennoten en oprichter At Lodder hebben geleid tot het faillissement van drie vestigingen van Lodder & Co en tientallen gedupeerde klanten. Emeritus hoogleraar accountancy Ruud Pruijm stelt dat At Lodder de beroepsregels voor accountants herhaaldelijk heeft geschonden. Hij verbaast zich erover dat de gebeurtenissen niet hebben geleid tot een tuchtklacht van de NBA tegen Lodder.

Accountantsadviseur Arnout van Kempen is van mening dat de NBA genoeg tijd had om op te treden. “Gezien de wettelijke taken van de NBA en de gebeurtenissen in de maatschap, had de NBA kunnen en misschien wel móéten overgaan tot het indienen van een tuchtklacht tegen Lodder bij de Accountantskamer.”

Het Financieele Dagblad pakte dit weekend in een drieluik stevig uit over de problematiek bij accountantskantoor Lodder & Co.

Gerelateerde artikelen