NBA past verklaringengenerator Standaard 2400 aan

Voorbeeld beoordelingsverklaring krijgt een gewijzigde tekst.

Naar aanleiding van de herziening van Standaard 2400Opdrachten tot het beoordelen van financiële overzichten’ heeft de NBA in de Verklaringengenerator de formulering van de conclusie in de beoordelingsverklaringen (Nederlands) aangepast. De herziene Standaard is eerder dit jaar geconsulteerd.

In de voorbeeldteksten gegenereerd via de NBA-verklaringengenerator luidt de goedkeurende conclusie in voorbeeldrapportage 2.1.1 nu als volgt:

Op grond van onze beoordeling is ons niets gebleken op grond waarvan wij zouden moeten veronderstellen dat [de in dit rapport opgenomen jaarrekening] geen getrouw beeld geeft van de grootte en de samenstelling van het vermogen van [naam entiteit(en)] per [einddatum verslagperiode] en van het resultaat over [verslagperiode] in overeenstemming met [getrouw-beeld-stelsel].”

de NBA kondigt nog een aantal andere aanpassingen aan. Zo wordt de aanduiding van de International Financial Reporting Standards in de NBA-verklaringengenerator wellicht aangepassen aan een publicatie van de IASB en de IFRS Foundation. Verder werkt de NBA aan de opname in de NBA-verklaringengenerator van de opdrachtbevestiging voor de opdracht tot het verrichten van overeengekomen specifieke werkzaamheden op basis van dezelfde Standaard 4400.

 

Tweede ronde gestart voor invoering kwaliteitsstandaards

Gerelateerde artikelen