NBA: Meningen verdeeld over micro-entiteiten

Op 4 december is er bij de NBA gesproken over het voorstel van het NBA-bestuur om Standaard 4410 verplicht te stellen bij het opstellen van een BW2- jaarrekening voor een micro-entiteit. ‘In de weken daarvoor was al gebleken dat de meningen hierover nogal verschillen,’ aldus de NBA.

Voor- en tegenstanders van het voorstel zijn van mening zijn dat de kwaliteit en toegevoegde waarde van een accountant geborgd moeten zijn. De voorstanders van het voorstel zien die borging in het toepassen van Standaard 4410 en de toetsing daarop. Dit als slotstuk van kwaliteit bevorderende zaken zoals opleiding, permanente educatie, tuchtrecht en VGBA. Een deel van de tegenstanders ziet de VGBA als voldoende borging van de kwaliteit. Anderen zoeken het in een aangepaste standaard, die meer toegespitst is op de werkzaamheden bij een micro-entiteit.

Tot 17 december kan gereageerd worden op het consultatiedocument over de voorgestelde wijzigingen in Standaard 4410H. Daarna is het aan het Bestuur om op advies van het ACB en in overleg met LOA en de MKB-commissie een keuze te maken hoe de kwaliteit van de accountants in deze markt te borgen.  

• Verslag rondetafelbijeenkomst micro-entiteiten

 

__________________________________________________________________________________________________

Externe verslaggeving voor de Samenstelpraktijk

Hoe gaat u om met de inrichting en publicatie van jaarrekeningen voor micro-ondernemingen? Wat betekenen nieuwe RJ-richtlijnen voor uw samenstelpraktijk? Kom naar de eendaagse update. Meld u direct aan.

_______________________________________________________________________________________________

   

Gerelateerde artikelen