NBA: Jaarverslag Commissie MKB gepubliceerd

De werkzaamheden van de tijdelijke commissie Standaard 4410 en de toekomst van de mkb-accountant zijn de belangrijkste onderwerpen in het jaarverslag van de Commissie MKB.

In dit jaarverslag wordt in het kort aangegeven welke activiteiten de Commissie in 2016 heeft ondernomen.

Micro-ondernemingen

Zo wordt er teruggeblikt op de werkzaamheden van de tijdelijke commissie Standaard 4410. De Commissie MKB heeft zich intensief beziggehouden met deze tijdelijke commissie, door de inbreng van commissievoorzitter Steef Visser. Het uiteindelijke rapport gaf een helder antwoord op de vraag of Standaard 4410 onverkort kon worden voorgeschreven voor micro-ondernemingen. En het rapport gaf uitsluitsel over de onzekerheid bij een deel van de mkb-accountants over de uitleg van normen bij toetsingen.

Toekomst van de mkb-accountant

In 2016 heeft de Commissie MKB ook uitvoerig gediscussieerd over de toekomst van de mkb-accountant. De visie van de Commissie wordt ingebracht in de lopende NBA-discussie over de toekomst van het beroep.

'Help ik word getoetst'

In nauwe samenwerking met de Raad voor Toezicht is een pagina op NBA.nl ontwikkeld: ‘Help ik word getoetst’. Op deze pagina is informatie te vinden over toetsingen en het toetsingsproces. Daarnaast zijn de werkprogramma’s van de toetsers te raadplegen, zodat kantoren zich goed kunnen voorbereiden op hun toetsing.

 

(NBA)

Gerelateerde artikelen