NBA: Actie intermediair vereist in verband met wijzigingen Digipoort

Digipoort, het centrale kanaal van de overheid voor digitale aangiftes, jaarrekeningen en statistiekuitvragen, wijzigt in het voorjaar haar beveiligingscertificaat en verhoogt het beveiligingsniveau. Indien niet de juiste acties worden uitgevoerd wordt communicatie met de overheid onmogelijk, zo waarschuwt de NBA.

Logius, de beheerder van Digipoort, heeft besloten om twee overgangscenario’s aan te bieden. Het eerste scenario betreft de mogelijkheid tot het versturen van berichten naar een nieuw webadres. Dit adres is inmiddels voorzien van een nieuw certificaat en accepteert alleen communicatie op het hoogste beveiligingsniveau. Het tweede overgangsscenario betreft het zogenaamde ‘big bang’ scenario. NBA: “Dit betekent dat u uw berichten op het bestaande webadres blijft afleveren. Om te zorgen dat de communicatie niet wordt verstoord, dient u ervoor te zorgen dat na de certificaatwissel bij Digipoort, uw communicatiesoftware direct wordt aangepast. De exacte datum van de ‘big bang’ is helaas nog niet bekend.”

De NBA adviseert intermediairs om met hun softwareleverancier af te stemmen voor welke scenario wordt gekozen. Indien voor de ‘big bang’-scenario wordt gekozen, dan dient het intermediair dit goed in te plannen. Zonder de beschikking over het juiste certificaat en beveiligingsniveau is communicatie met Digipoort niet meer mogelijk.

Gerelateerde artikelen