Nationale Accountancy Awards: Dennis Klasen van Van Oers accountancy & advies ontwikkelt IT-strategieën

Van Oers accountancy & advies is zeer actief als het gaat om de invoering van ICT-systemen en online toepassingen in haar dienstverlening aan ondernemers. Een volledig geïntegreerd operationeel en managementinformatiesysteem waar ruim honderd franchisers gebruik van maken, is de voorlopige kroon op het werk. “Iedere ochtend weet de franchisenemer precies wat er gisteren is gebeurd.”

Kunt u een voorbeeld noemen van een klant waarvoor u recent een innovatief project heeft gedaan?
“Dat hebben we voor verschillende klanten gedaan, maar de meest in het oog springende betreft een franchiseketen, een A-merk. We bedienen hierbij de franchisenemers, gezamenlijk goed voor meer dan honderd zaken. Deze klanten staan we bij vanuit ons kantoor Roosendaal waarvoor ikzelf de eindverantwoordelijkheid draag. Uiteraard doe ik dit met een ‘dedicated’ team dat helemaal is ingericht op deze klantgroep en zich hierin heeft gespecialiseerd.”
Welk project was dit?
“We hebben voor de franchisenemers een volledig online platform ontwikkeld, bestaande uit financiële administratie, scan-herken, kassakoppelingen, franchisegever koppelingen, loonadministratie koppelingen, leverancierskoppelingen (facturen) en koppelingen voor roosterprogramma’s van het personeel en management dashboards. Kortom: we hebben vrijwel alle denkbare zaken aan elkaar verbonden. De reden is eenvoudig. Hiermee zijn wij en zijn onze klanten in staat om uiterst efficiënt hun financiële administratie te verzorgen op basis van het motto ‘dagelijks bij’. Hierdoor kunnen we periodiek snel rapporteren aan de franchisegever op basis van een standaard format, dat is voorgeschreven. Doordat het standaarden betreft, draagt dit bij tot efficiënt werken. Bovendien hebben we real-time koppelingen opgezet met onder andere kassa’s, waardoor we onze klanten in een volledig klantspecifiek portaal dagelijks managementinformatie en operationele informatie presenteren, zowel cijfermatig als grafisch.” 

___________________________________________________________________________________________________
De genomineerden voor de ‘Nationale Accountancy Awards 2015′ zijn accountants die slimmer werken, minder kosten in rekening brengen en beter adviseren. Die gebruik maken van de meest innovatieve technologie. Bent u zo’n accountantskantoor dat in aanmerking komt voor de Nationale Accountancy Awards? Meld u voor 1 maart 2015 hier aan. Bel of mail Alex van Groningen (avangroningen@alexvangroningen.nl) / 06 50 643 283 voor meer informatie.
___________________________________________________________________________________________________  
 
Wat was het resultaat voor de klant?
“Dusdanig specifieke informatie waardoor hij of zij dagelijks op de hoogte is van het reilen en zeilen binnen de onderneming. Iedere ochtend weet de franchisenemer bijvoorbeeld precies wat er gisteren is gebeurd. Hij kan hierdoor werken in de actualiteit. Met het volledig geïntegreerde managementinformatiesysteem is hij of zij tevens in staat bij te sturen waar nodig. Hoeveel dit oplevert in geld of tijd? Dat is niet te meten. Het is een voorwaarde om succesvol te zijn. De informatiebehoefte is geheel naar eigen keuze en wensen van de klant in te stellen. Deze informatie kan worden vergeleken met het voorgaande jaar, maar ook met begrotingen, planningen en dergelijke. We hebben dit portaal in samenspraak met onze klanten gemaakt en er is geen klant die hier niet mee werkt.”
Welke dienst(en) biedt u vandaag die u twee jaar geleden niet bood en wat zijn de concrete resultaten hiervan? 
“De ontwikkelingen gaan snel, dus dat zijn er meerdere. Denk aan rendementsverbeteringen, technische en functionele implementatie van softwaretoepassingen en koppelingen, EDP-auditing en data-analyse.”
Hoe maakt uw kantoor gebruik van ICT in de dienstverlening?
“Ik zou bijna zeggen, waar maken we geen gebruik van ICT? We werken volledig digitaal en zoeken voortdurend naar de nieuwste mogelijkheden. We werken met marktleiders als het gaat om softwaretoepassingen, waar het kan op basis van online toepassingen. We adviseren onze klanten op basis van slimme data-analyses die automatisch gegenereerd worden. Het ontwikkelen van IT-strategieën voor onszelf en onze klanten om te komen tot innovaties om grenzen te verleggen, dat spreekt mij erg aan.”
Gerelateerde artikelen