Naheffingsaanslag BPM voor kampeerauto vernietigd

Rechtbank Gelderland heeft een naheffingsaanslag BPM voor een kampeerauto vernietigd. De Inspecteur had die naheffingsaanslag opgelegd omdat een taxatierapport niet de juiste handelsinkoopwaarde zou weergeven.

Een bv heeft op 6 mei 2015 BPM-aangifte gedaan voor een kampeerauto van anderhalve maand oud. De kampeerauto had op het moment van aangifte 3.025 kilometer gereden.
Voor de kampeerauto was ten tijde van de aangifte geen koerslijst beschikbaar. De bv heeft gebruik gemaakt van een taxatierapport. De taxateur heeft de handelsinkoopwaarde van de kampeerauto bepaald door de nieuwprijs van de kampeerauto te verminderen met het afschrijvingspercentage van een vergelijkbare gesloten bestelauto en te corrigeren conform een schadecalculatie.

De Inspecteur heeft een naheffingsaanslag opgelegd omdat hij van mening is dat het taxatierapport niet de juiste handelsinkoopwaarde weergeeft.

Gelet op de specifieke omstandigheden van het geval (zeer jonge kampeerauto met ruim 3.000 km. op de teller) acht Rechtbank Gelderland aannemelijk dat de bv een methode heeft toegepast die de waarde van deze kampeerauto goed benadert door aan te sluiten bij de afschrijving van de vergelijkbare bestelauto. De naheffingsaanslag wordt vernietigd.

(Bron: Fiscanet)

Gerelateerde artikelen