Moneybird lanceert platform vraag en aanbod ondernemers en adviseurs

Moneybird heeft een online platform gelanceerd waar vraag en aanbod van ondernemers en financieel professionals bij elkaar gebracht worden. Ondernemers krijgen op moneybird.nl/adviseurs een persoonlijke presentatie van de adviseur met direct inzicht in opleiding, werkervaring, eventuele keurmerken en welke prijs een adviseur vraagt.

Moneybord: “De rol van de adviseur is in de afgelopen jaren veranderd van het registreren naar adviseren. Vroeger werd de administratie nog volledig uitbesteed aan een adviseur, maar door de komst van de online boekhoudpakketten zoals Moneybird wordt er steeds meer geautomatiseerd en doen ondernemers de boekhouding liever zelf. Het is echter altijd verstandig om de controle aan een adviseur over te laten. Op dat moment is er niets handiger dan dat de ondernemer en de adviseur in hetzelfde pakket werken. De ondernemer heeft al veel werk zelf gedaan en de adviseur hoeft dit alleen nog maar te controleren en hierin te adviseren. Hij kan eenvoudig vanuit de administratie de juiste rapporten generen en de aangiftes verzorgen.”

Moneybird is een samenwerking gestart met boekhouders, accountants en financieel professionals, omdat meer dan 120.000 ondernemers gebruik maken van Moneybird, maar lang niet iedereen al een geschikte adviseur gevonden heeft. “Met de adviseurspagina willen we vraag en aanbod op een eenvoudige manier bij elkaar brengen. Boekhouders, accountants en belastingadviseurs die mkb-ondernemers ondersteunen zijn welkom zich te presenteren. Zowel in hun werkveld als voor ons is het van groot belang dat er kwaliteit geleverd wordt. Daarom worden er referenties gevraagd van bestaande Moneybird klanten of kan de adviseur een kennismakingstraining volgen. Geslaagd? Dan verdien je een eigen adviseurspagina. Aanmelden kan op https://www.moneybird.nl/adviseurs/aanmelden/.”