Mkb-ondernemersvertrouwen stabiliseert

Ondernemers in het mkb zijn in het eerste kwartaal van 2016 optimistisch over het ondernemersklimaat. Maar ondanks dat alle seinen op groen staan voor economisch herstel is het vertrouwen dit kwartaal niet verbeterd ten opzichte van eind 2015. Zo verloopt het herstel in het kleinbedrijf relatief langzaam. Middelgrote ondernemers profiteren wel al meer van het economisch herstel. Zij hebben ondanks een hoge werkloosheid echter moeite geschikt personeel te vinden en/of vast te houden.

Dit blijkt uit de ING OndernemersIndex. Deze index – graadmeter voor de financiële resultaten en verwachtingen in het midden- en kleinbedrijf (< 250 werknemers) – staat in het eerste kwartaal van 2016 op 114 punten. Dit is gelijk aan de laatste meting in het vierde kwartaal van 2015.

Ondernemers in bouw en industrie hebben meeste vertrouwen

Het ondernemersvertrouwen naar sector laat zien dat sectoren die afhankelijk zijn van de binnenlandse consumentenbestedingen – zoals de horeca en de detailhandel – nog altijd een lager vertrouwen hebben dan internationale sectoren als de industrie en transport. De bouw vormt hierop een uitzondering. Het vertrouwen in deze sector is met name hoog dankzij een sterk herstel van de woningmarkt.

Herstel komt in kleinbedrijf langzamer op gang

Ongeveer de helft van de middelgrote (50 tot 250 werknemers) en bijna 40% van de kleine (tot 50 werknemers) ondernemers verwacht de komende twaalf maanden een hogere omzet te realiseren. Meer dan een derde van de middelgrote ondernemers verwacht in de komende twaalf maanden dan ook personeel aan te nemen. In het kleinbedrijf verwacht daarentegen slechts één op de tien ondernemers dit jaar personeelsgroei te realiseren. Een hogere omzet leidt in het kleinbedrijf derhalve nog niet tot meer werkgelegenheid.
 
Mogelijke mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt

Ondernemers in het kleinbedrijf huren in geval van personeelsuitbreiding bij voorkeur flexibele medewerkers als uitzendkrachten en/of zzp’ers in. Kleinere ondernemers zijn zeer terughoudend in het aannemen van vast of tijdelijk personeel. Dit in tegenstelling tot middelgrote ondernemers. Daar begint driekwart van de nieuwe werknemers op basis van een tijdelijk contract. Dit hangt mogelijk samen met het aanbod op de arbeidsmarkt. Zo geeft één op de vijf middelgrote ondernemers aan moeite te hebben met het vinden en/of vasthouden van geschikt personeel.

Gerelateerde artikelen