Miljoenennota vertaalt zich niet in meer ondernemersvertrouwen

Slechts 20% van de ondernemers krijgt door de Miljoenennota vertrouwen in een beter resultaat in 2016. Dit blijkt uit een steekproef onder klanten van Flynth. Ook verwachten ondernemers niet dat banken in 2016 soepeler worden met financieringen.

Twee derde van de respondenten verwacht dat het consumentenvertrouwen zal toenemen en/of dat consumenten volgend jaar meer gaan uitgeven. Toch hecht 80 procent geen waarde aan de miljoenennota als het gaat om de eigen bedrijfsresultaten. In het kader van het investeringsklimaat verwacht 75 procent niet dat de banken in 2016 weer gemakkelijker zullen worden met financiering.

Verder blijkt uit de steekproef dat slechts 20% van de ondernemers verwacht minder belasting te betalen in 2016. Ook geven ondernemers aan maatregelen gemist te hebben op Prinsjesdag. Daarbij gaat het om zaken als belastinghervormingen, fiscale voordelen bij investeringen, inkomenssteun voor kleine bedrijven, aandacht voor de agrarische sector en hervorming m.b.t. arbeidsvoorwaarden.

Gerelateerde artikelen