Microsoft ziet brood in de blockchain

En start project met bank Merill Lynch ‘om transactieprocessen te stroomlijnen’.

Met Microsoft en Merrill Lynch voegen zich twee echte zwaargewichten in de strijd om financiële transacties  te versnellen, vereenvoudigen en te ‘verzekeren’ – met blockchain-technologie.

 “Via deze nauwe samenwerking met Bank of America Merrill Lynch (BAML) rond de inzet van cloud-based blockchain technologie, willen wij in de eerste plaats de efficiency verbeteren, en het risicoprofiel verlagen, van onze eigen treasury-processen,” zegt Microsoft CFO Amy Hood bij het bekend maken van de alliantie. “Net als alle organisaties ondergaat ook bij Microsoft de afdeling Finance een forse transformatie door de digitalisering, en ook wij zien de blockchain als een veelbelovende technologie om de noodzakelijke transformatie te verwezenlijken.”

Naast BAML onderzoeken inmiddels veel andere grote banken de mogelijkheden van blockchain en virtuele valuta. Vorige maand nog kondigde UBS een samenwerking aan met BNY Mellon, Deutsche Bank en Santander rond een eigen virtuele ‘munt’ om onderlinge transacties te vereenvoudigen.  Canadese banken onderzoeken de mogelijkheden samen met met KPMG, eveneens op de Azure-infrastructuur van Microsoft; Barclays en een Israëlische start-up beweerden onlangs de eerste echte transactie uitgevoerd te hebben; ook de Nederlandsche Bank experimenteert inmiddels.

cfo.com

 

Gerelateerde artikelen