Microsoft en KPMG: schaalbare IoT oplossingen ontwikkelen

Strategische mondiale samenwerking om innovatieve diensten en producten te ontwikkelen.
Microsoft en KPMG in Singapore hebben een overeenkomst getekend in het kader van het KPMG Digital Village programma, met als doelstelling de ontwikkeling van nieuwe oplossingen die de klanten van beide organisaties moeten helpen hun business (modellen) te transformeren.
 
Microsoft brengt  zijn cloud-platform in, naast expertise in het Internet-of-Things, en koppelt dat met de strategische inzichten van KPMG om samen innovatieve, praktisch toepasbare oplossingen te bieden.  
“Zijn vandaag de dag organisaties vooral afhankelijk van hoe hun menselijke medewerkers hun diensten verlenen – wij zien een transitie van service-based naar asset-based business models, gedreven door nieuwe technologie en intelligente systemen als het IoT, de Blockchain en telematica. De onderscheiden expertises die beide partners in deze samenwerking inbrengen zullen onze cliënten in deze transitie optimaal ondersteunen.”
 
Een eerste product van de samenwerking is een prototype van een IoT-enabled ‘lifestyle management solution’ voor diabetespatiënten; die een ‘wearable’ apparaat koppelt aan een weegschaal en een app die de patiënt (en zijn/haar directe omgeving)  ondersteunt bij zijn of haar dieet.
Met die oplossing kunnen verzekeraars en zorgverleners risicovolle cliënten beter monitoren en hen helpen zo gezond mogelijk te leven. De aanleiding voor de ontwikkeling was de ‘war on diabetes’ die de Singaporese overheid in april van dit jaar verklaarde. 
kpmg.com

Foto: Pixabay

Gerelateerde artikelen