Menzis: zorgtoeslag schrappen

Zorgverzekeraar Menzis pleit voor het afschaffen van de zorgtoeslag. In plaats daarvan zouden mensen met een kleine beurs op een andere manier een tegemoetkoming op de premie moeten krijgen.

Bestuursvoorzitter Ruben Wenselaar van Menzis pleit vandaag in een interview met de Telegraaf onder andere voor een nieuwe manier om mensen met een smalle beurs tegemoet te komen in de zorgkosten. Een vrijstelling in de premie of het eigen risico, in plaats van de huidige zorgtoeslag.

De huidige zorgtoeslag is bedoeld voor mensen met een kleine beurs, als tegemoetkoming op de premie en zorgkosten. Maar het systeem is niet transparant en daardoor zien mensen die link niet. Het is voor de meeste mensen bijvoorbeeld niet duidelijk dat de toeslag die ze krijgen gelinkt is aan de premie die ze betalen. 

De zorgtoeslag zoals we die nu kennen zou daarom beter kunnen verdwijnen, vindt Wenselaar. En in plaats daarvan moeten mensen met een kleine beurs op een andere manier een tegemoetkoming op de premie krijgen.

Gerelateerde artikelen