Melanie Merx naar Mazars

Melanie Merx is toegetreden als partner bij Mazars. 

Met Merx hoopt Mazars de audit- & assurancepraktijk in de OOB-markt verder te verstevigen.

Na het afronden van haar studie is Merx (1970) bijna 25 jaar geleden bij PwC begonnen, waar ze is doorgegroeid naar Senior Director binnen de internationale auditpraktijk. Ze heeft in haar carrière meerdere HR-rollen gehad, waaronder werving, selectie, training en coaching. Daarnaast was zij enkele jaren als Business unit Diversity leader verantwoordelijk voor het creëren van een inclusieve cultuur binnen PwC.

Ze zal bij Mazars deel uit gaan maken van het partnerteam in Amsterdam en helpen de PIE-propositie te versterken. Melanie Merx: “Partner worden bij Mazars betekent voor mij dat ik de kans krijg om een inspirerend leider te zijn voor onze teams, de Next Gen te helpen om de auditors van de toekomst te worden en mee te bouwen aan het versterken van onze positie in het OOB-segment.”

Volgens Mazars sluit de ruime ervaring van Merx met klanten in de retail & consumer sector, logistiek en zakelijke dienstverlening naadloos aan bij de strategische focus van het kantoor en vormt ze een waardevolle aanvulling voor de audit- & assurancepraktijk. "In de afgelopen jaren heeft zij veel internationale ervaring opgedaan op group audits en in de samenwerking met accountants uit andere landen en culturen, waarbij zij waarde kon toevoegen door culturele verschillen en verwachtingen samen te brengen. Als review partner heeft zij ook audit teams begeleid bij high-risk opdrachten."