Meer huisbezoeken voor fraudebestrijding pgb

Huisbezoeken gaan een belangrijke rol spelen in de bestrijding van fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb's). Hiervoor wordt de komende jaren vijf miljoen euro ter beschikking gesteld.
Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) laat vandaag aan de Tweede Kamer weten dat het aantal huisbezoeken aan houders van pgb’s flink wordt uitgebreid. Hiervoor is een budget van vijf miljoen euro beschikbaar. Volgens Van Rijn hebben huisbezoeken de afgelopen jaren hun nut bewezen in de bestrijding van fraude met pgb’s.
Fraude
Sinds 2012 zijn er 30.000 huisbezoeken afgelegd waarbij er in 2100 gevallen sprake leek van fraude. Bij 900 gevallen was de kwaliteit van de geboden zorg ver beneden de maat. Sinds het aantreden van Van Rijn maakt de staatssecretaris zich hard voor de bestrijding van fraude met pgb’s.  Van Rijn: “Voor veel mensen is het pgb een hele goede optie. Daarom heb ik het budget in alle nieuwe wetten verankerd. Bij een solide, houdbare pgb-regeling hoort echter ook dat we de fraude aanpakken en koste wat het kost proberen te voorkomen.”
Gerelateerde artikelen