Mazars staat niet meer achter jaarverslagen Trump

Mazars staat niet meer staat niet meer achter zijn jaarrekeningen van de Trump Organization. 

Mazars, de firma die de afgelopen tien jaar de jaarrekeningen van de Trump Organization samenstelde, het holdingbedrijf van voormalig president Donald Trump en zijn familie, staat niet meer achter deze stukken uit het verleden. De firma, Mazars, zal ook geen nieuw werk meer verrichten voor de Trump Organization.

De openbaar aanklager van New York doet op dit moment onderzoek naar de Trump Organization. Volgens openbaar aanklager Letitia James heeft het bedrijf misleidende verklaringen afgelegd aan geldschieters, verzekeraars en de belastingdienst over de waarde van zes eigendommen van Trump, waaronder golfclubs en bekende gebouwen zoals de Trump Tower in New York. Ook over het 'merk Trump' zou zijn gelogen. Dat Mazars zich nu terugtrekt laat volgens James zien hoe urgent haar onderzoek is.

Het nieuws kwam maandag naar buiten nadat een brief die Mazars op 9 februari aan de Trump Organization had gestuurd bij de rechtbank werd gedeponeerd. In de brief laat Mazars weten dat het "over het geheel genomen geen materiële discrepanties bevat" maar dat door alle omstandigheden "ons advies aan u is dat het niet langer passend is om te vertrouwen op de jaarrekeningen."

Een woordvoerder van de Trump Organization laat in een verklaring weten dat het bedrijf "teleurgesteld" is dat Mazars zich terugtrekt, "maar de brief laat zien dat het werk van Mazars volgens geldende accounting-principes is uitgevoerd" en benadrukt "dat er geen materiële discrepanties zijn gevonden."