Makkelijk online samenwerken tussen kantoor en ondernemer

Het inklopwerk van bonnetjes en facturen bij de ondernemer laten, zodat er meer tijd overblijft voor controle en advies. Voor veel accountants en boekhouders is dit waarschijnlijk een langgekoesterde wens. Online samenwerken via gebruiksvriendelijke en betaalbare software biedt uitkomst. SnelStart is voorloper op dit terrein.

SnelStart is aanwezig op Accountancy Expo 2018: De ICT Innovatiebeurs. Schrijf u gratis in met code ACC2018

De samenleving digitaliseert in rap tempo. De groeiende mogelijkheden zorgen voor meer efficiëntie en besparen kosten. Een belangrijke trend is de steeds intensievere online samenwerking tussen bedrijven en hun klanten. Online samenwerken is aantrekkelijk voor alle organisaties, van klein tot groot.

In de cloud
Een van de pijlers onder online samenwerken is werken in de cloud. De opslag van applicaties en software vindt dan niet meer plaats op een lokale computer of server, maar op een externe server. Zodoende hebben gebruikers vanaf elke locatie en vanaf elk apparaat toegang tot centraal opgeslagen informatie, mits er een internetverbinding is. Iedereen kan werken met de meest recente versie en het heen en weer sturen van bestanden is niet meer nodig. Dit bevordert het gebruiksgemak en de snelheid en efficiëntie van de onderlinge samenwerking. 

Een ander voordeel is dat de gebruikte software schaalbaar is en bedrijven dus flexibel kunnen opereren. De diensten groeien mee met het bedrijf en ook (tijdelijk) terugschalen is een optie. Bedrijven kunnen bovendien bezuinigen op de kosten van hardware, beheer en onderhoud.

Expert
SnelStart is expert op het gebied van online samenwerken. Als leverancier van boekhoud- en facturatiesoftware liep SnelStart voorop in de adoptie van Azure, het cloudplatform van Microsoft. Begin 2015 begon SnelStart hiermee en inmiddels staan ruim 55.000 administraties in de cloud! In ongeveer de helft daarvan is sprake van online samenwerken met een boekhouder en/of accountant.

Is werken in de cloud wel veilig? Die vraag komt nogal eens voorbij als het over online samenwerken gaat. Het antwoord is ja. Opslag in de cloud, op een beveiligde server in een datacenter, is in de meeste gevallen zelfs veiliger dan de opslag op een eigen PC of laptop. Het risico dat financiële gegevens kwijtraken door lokale calamiteiten, zoals het crashen van een harde schijf, wordt uitgesloten. Het niveau van de beveiligingsmaatregelen rond een centrale server is bovendien veel hoger dan thuis.

Samenwerking met Microsoft
De veiligheid en betrouwbaarheid van de SnelStart-administraties in de cloud zijn gegarandeerd vanwege de samenwerking met Microsoft, wereldwijd marktleider op dit gebied. In de overgang van traditionele softwareleverancier naar online dienstverlener koos SnelStart bewust voor het platform Azure vanwege de geboden kwaliteit. SnelStart heeft een jarenlange relatie met de Microsoft en is Gold Partner op het terrein van Application Development en Cloud Platform. Op 1 juni vorig jaar werd SnelStart, uit 8.000 partners in Nederland, verkozen tot Microsoft Country Partner of the Year. 

Gebruiksgemak
Bij SnelStart kunnen ondernemers hun boekhouder of accountant online toegang geven tot de eigen administratie. Op die manier wordt online samenwerken heel eenvoudig. De ondernemer heeft zelf het gewenste actuele inzicht en kan via een aantal eenvoudige administratieve handelingen uitvoeren. Dit doet hij of zij via SnelStart Web of met de app op smartphone of tablet. De ondernemer kan eenvoudig en vlot facturen opstellen en versturen en bonnetjes en inkoopfacturen via een foto met een smartphone uploaden. 

De boekhouder of accountant kijkt mee en controleert en corrigeert waar dat nodig of wenselijk is. De administratieve afhandeling, zoals de verwerking van bankmutaties, de btw-aangifte en de jaarafsluiting, blijven bij het kantoor, zodat een vlekkeloze administratie gegarandeerd is.

Tijdbesparing
De kantoren en hun klanten kunnen zelf overwegen welk pakket het beste bij de ondernemer past en samen bepalen ze de taakverdeling. Deze manier van online samenwerken bespaart beide partijen tijd. Zo blijft er voor de boekhouder of accountant meer ruimte over voor goede advisering en de afhandeling van bijvoorbeeld de btw-aangifte of de jaarafsluiting. Grote voordelen zijn ook dat de piekdrukte in de btw-maanden afneemt en dat er kan worden gefocust op andere, belangrijke zaken. De relatie tussen ondernemer en boekhouder of accountant wordt hierdoor een stuk steviger. 

Kennissessie op 19 juni
Hoe bereid je jouw administratiekantoor voor op de digitale transitie? Op wat voor manier werk je online samen met je klant? En hoe krijg je jouw klanten zover dat ze deze stap willen maken? In een vraaggesprek met Benno Bakker (Accountmanager SnelStart) vertelt kantooreigenaar Frank Robben (Partner 3B adviseurs & accountants) hoe hij deze vraagstukken heeft aangepakt. Inmiddels werkt hij op een succesvolle manier samen met zijn klanten in een online omgeving. Wat zijn de voordelen voor je klanten, medewerkers, processen en producten als je online gaat samenwerken? Kom op 19 juni naar onze kennissessie tijdens de Accountancy Expo (15.45 uur in de Testruimte) en ontdek het!

Over SnelStart
SnelStart richt zich op ZZP’ers en het MKB en werkt samen met zo’n 3.200 accountants- en administratiekantoren. Steeds meer kantoren kiezen vanwege de eenvoud, het gebruiksgemak, de lage abonnementskosten en de uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding voor SnelStart. SnelStart kent inmiddels ruim 62.000 gebruikers en dit aantal groeit nog steeds.

[avg-advertorial slug=”kom-naar-de-accountancy-expo-op-18-juni-2019″]

Gerelateerde artikelen