Madeleine Merkx van Deloitte wint Stevensprijs

Madeleine Merkx, senior manager bij Deloitte, kreeg vrijdag de eerste de Stevensprijs toegekend. Wolters Kluwer heeft de Stevensprijs in het leven geroepen voor jonge veelbelovende fiscale auteurs. De Stevensprijs is vernoemd naar fiscalist prof. dr. L.G.M. Stevens.

Madeleine Merkx is verbonden aan Deloitte Belastingadviseurs waar zij zich in het bijzonder bezighoudt met knowledgemanagement op het terrein van de indirecte belastingen. Naast haar proefschrift over de vaste inrichting in de BTW werd zij door de jury geprezen om haar artikelen in nationale en internationale fiscale tijdschriften. Zij schrijft zowel over nationale, als over internationale BTW-thema’s. Hiernaast is zij voor een dag in de week als docent verbonden aan de Universiteit van Leiden.

“Sinds mijn afstuderen in oktober 2004 schrijf ik met een vrij hoge frequentie heldere en diepgaande artikelen over actuele onderwerpen. Daarnaast geef ik trainingen en colleges voor diverse groepen, wat betekent dat ik in staat ben ook mensen buiten het BTW-vakgebied te enthousiasmeren en de fiscale materie helder uit te leggen. Ik ben zeer vereerd dat de jury dit niet onopgemerkt is gebleven en ik de eerste prijs heb mogen ontvangen”, aldus Madeleine Merkx.
 
Op vrijdag 11 december 2015 reikte Wolters Kluwer voor de eerste maal in de geschiedenis de Stevensprijs uit. Deze jaarlijks terugkerende prijs is vernoemd naar prof. dr. L.G.M. Stevens en wordt uitgereikt aan de jonge fiscale auteur die er – tussen alle andere werkzaamheden door – in slaagt moeilijke fiscale materie op een eenvoudige en heldere manier te beschrijven.

Gerelateerde artikelen