Machines kunnen mensen helpen verstandige besluiten te nemen, maar..

We gebruiken gegevens vooral om naar het verleden te kijken, concludeert interactief onderzoeksrapport over besluitvorming in organisaties.
PwC onderzocht de besluitvorming in Australië, Brazilië, Canada, China, Duitsland, Japan, Korea, Nederland, Nigeria, het VK, de USA, Oost Europa en andere regionen, en publiceert de resultaten online en volledig interactief onder de titel 2016 Big Decisions Survey
De onderzoekers inventariseerden hoe beslissers in ruim 2000 organisaties over de hele wereld gebruik maken van gegevens en analytics-software om hun beslissingen te onderbouwen. 
Yann Bonduelle, consulting data analytics partner bij PwC, stelt vast dat in veel landen ‘data’ nog steeds niet optimaal worden ingezet in het besluitvormingsproces.
Data worden nog vooral gebruikt om naar het verleden te kijken, terwijl tools als predictive analytics toch een grote bijdrage zouden kunnen leveren aan de groei en bloei van de organisaties – juist in deze woelige tijden waarin ‘de eerste zijn’ zo belangrijk aan het worden is.
 
Nog geen drie van de tien Nederlandse deelnemers is van mening dat zijn/haar organisatie echt ‘data driven’ is. 
Gerelateerde artikelen