Maak een business case om de strategie te bepalen

Ik ken weinig accountantskantoren die zich onderscheiden van andere kantoren op aspecten die voor ondernemers belangrijk zijn. Ik ken veel accountantskantoren die alles voor iedereen willen betekenen. Redenen in overvloed om tijd en energie te stoppen in een proces om uw strategie te bepalen. Er zijn ook voldoende redenen om het niet te doen.

In voorgaande blogs heb ik aangegeven:
• Wat strategie echt is.
• Wat de 8 voordelen zijn.
• Wat als je geen keuzes maakt
• Wat het proces inhoudt om je strategie te bepalen
• Dat het belangrijk is om iemand daarvoor verantwoordelijk te maken
• Wie je bij het proces betrekt.

Deze blogs zijn input om te beslissen om al dan niet een strategieproces op te starten. Is het nodig voor een accountantskantoor om resources aan te wenden om het proces van strategiebepaling aan te gaan en zo ja, is er dan een gezonde business case van te maken? Wat gebeurt er financieel als u het niet doet en wat gebeurt er als u het wel doet?

Voor u is het lastig om deze vraag te beantwoorden, omdat het voor u nog niet duidelijk is hoe het proces van strategiebepaling eruit ziet. Daardoor is het moeilijk in te schatten wat de kosten zullen zijn.

Voor mij is het lastig om te doen, omdat ik niet goed kan inschatten wat uw aannames zijn over een haalbare winstgevende groei als gevolg van het proces van strategiebepaling.

Samen zijn we wel goed in staat een reële business case te maken. Ik heb een model uitgewerkt in Excel, zodat we alleen nog maar de variabelen hoeven in te vullen. Als we dat gedaan hebben, heeft u een prima inschatting over de cashflow, de extra winst die u maakt de komende drie jaren, de terugverdienperiode en de net present value.

Overweegt u een strategie traject op te starten, bel me (0643029853), dan maken we samen een berekening over de mogelijke opbrengsten en kosten en kunt u een onderbouwde keuze maken om het wel of niet te doen.

[Nico de Vrij is al meer dan 20 jaar directeur van Darts Business Development. Hij leert accountantskantoren anders kijken, denken en handelen over strategie, verkopen en leiderschap. Daartoe geeft hij workshops en desgewenst neemt hij ook verantwoordelijkheid voor de realisatie van de strategie. Nico is opgeleid als RA en heeft daarna een MBA vervolgopleiding voltooid. Voor meer informatie, kijk op: http://www.dartsbusdev.nl/.]

——————————————————————————————————————

Duurzame en winstgevend groei komt tot stand door het realiseren van een winnende strategie. Hebt u een winnende strategie? Over 5 minuten heeft u het antwoord als deze vragenlijst invult. U kunt ook mooie prijzen winnen.