Loket corona-regeling TVL voor derde kwartaal geopend

Bedrijven kunnen vanaf vandaag terecht bij het overheidsloket voor een tegemoetkoming in de vaste lasten (TVL) over het derde kwartaal.

Ondernemers die in de maanden juli, augustus en september van dit jaar getroffen zijn of worden door de coronamaatregelen kunnen een aanvraag indienen voor deze steun. Bedrijven die in deze periode zeker 30 procent van hun omzet mislopen, kunnen hun vaste lasten voor 100 procent vergoed krijgen. Ondernemers die gebruik willen maken van de subsidie, kunnen aankloppen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De TVL is een van de belangrijkste steunmaatregelen van het kabinet om bedrijven overeind te houden in de coronacrisis. Door de strenge coronaregels moesten veel ondernemers eerder hun deuren sluiten of konden ze minder omzet draaien.

Ondernemers die vlak voor of aan het begin van de coronacrisis zijn begonnen met hun bedrijf, kunnen ook steun aanvragen voor deze maanden. Ze komen in aanmerking als hun omzet in het derde kwartaal van dit jaar zeker 30 procent lager is dan in het derde kwartaal van 2019 of 2020 (toen de coronamaatregelen weer werden aangescherpt).