KroeseWevers met PSA Suite van Unit4 klaar voor de toekomst

KroeseWevers Acountants en Belastingadviseurs heeft na een uitvoerig selectieproces eind 2018 gekozen voor PSA Suite van Unit4.

De PSA Suite, die draait op Microsoft Dynamics 365, is de oplossing van Unit4 voor de ondersteuning van de dagelijkse bedrijfsvoering binnen de accountantspraktijk (Practice Management). Denk daarbij aan CRM, urenregistratie, facturatie en projectplanning. Aanvankelijk wordt gestart met de CRM-module, in de tweede helft van dit jaar zal ook de urenregistratie in de Unit4 PSA Suite software worden overgezet.

KroeseWevers zocht naar een nieuw CRM-pakket om in een meer open structuur te kunnen werken. Na het beoordelen van verschillende oplossingen, waren ze ervan overtuigd dat de oplossing op een ontwikkelplatform gebaseerd moet zijn. “We wilden niet afhankelijk zijn van één leverancier. In het selectieproces voor een platform hebben we vier partijen met elkaar vergeleken. Uiteindelijk is gekozen voor Microsoft Dynamics 365. De Unit4 PSA Suite voor Accountancy sloot daar perfect bij aan”, aldus Marcel Bodde, manager ICT bij KroeseWevers.

Unit4 PSA Suite voor Accountancy
Wat onder andere de doorslag gaf, was de continue ontwikkeling qua functionaliteiten van Unit4 PSA Suite. Bovendien sluit het goed aan bij de Microsoft Office 365-omgeving waar nu in wordt gewerkt. “We hebben een proof of concept uitgevoerd en op basis daarvan aanvullende eisen bij Unit4 neergelegd. De verbeterpunten die wij signaleerden worden ingebouwd in de standaard software en meegenomen in de eerstvolgende release. Zo hebben niet alleen wij, maar ook andere klanten daar profijt van. Dat is zeker ook een deel van de reden dat we voor dit platform hebben gekozen”, zegt Friso Postma, ICT-adviseur bij KroeseWevers.

Futureproof
Unit4 PSA Suite is gebouwd op het CRM-systeem van Microsoft: Dynamics 365. Hierdoor wordt informatie over klanten, opdrachten en financiën in één platform opgeslagen. Microsoft Dynamics vormt voor KroeseWevers de ruggengraat voor wat uiteindelijk een compleet nieuw applicatielandschap wordt. Dankzij de oplossing van Unit4 hebben collega’s continu inzage in eigen opdrachten en de voortgang daarin, op een toegankelijke en gebruiksvriendelijke manier. “Dit is precies wat we nodig hebben om toekomstbestendig te worden, de werkprocessen te digitaliseren en automatiseren. We werken richting een landschap waarin alles met elkaar geïntegreerd is. Dat hoeft niet van één leverancier af te komen, maar moet wel foutloos met elkaar communiceren”, vervolgt Marcel Bodde.

Branchespecifiek
De PSA Suite software van Unit4 is speciaal ontwikkeld voor zakelijke dienstverleners, met daarbij specifieke functionaliteiten per branche. Zo kunnen opdrachten, leads, resources, HR en timesheets samensmelten in één systeem, afgestemd op relevantie per sector. “Unit4 PSA Suite voor Accountancy helpt KroeseWevers, net als BDO, Witlox van de Boomen Adviseurs Accountants, Auren Nederland en MTH Accountants & Adviseurs, met de digitalisering van hun hele bedrijfsvoering, van begin tot eind. Van de registratie van het eerste klantcontact tot aan de declaraties en betalingen. Wij treden in dit proces niet alleen op als een leverancier, maar gaan een stap verder. We kijken mee naar wat er anders of beter kan, en voeren dit voor zover mogelijk meteen door. Daar wordt niet alleen de klant blij van, maar wij ook. Zulke feedback uit de praktijk is immers goud waard,” aldus Joris van Leeuwen, General Manager Accountancy bij Unit4.

[avg-advertorial slug=”kom-naar-de-accountancy-expo-op-16-juni-2020″]