KPMG-partner Wim Bartels lid van Task Force on Climate-related Financial Disclosures

Wim Bartels, partner bij KPMG in Nederland en Global Head of Sustainability Reporting & Assurance bij KPMG International, is uitgenodigd om toe te treden tot de Task Force on Climate-related Financial Disclosures. Deze Task Force is een wereldwijd initiatief van de Financial Stability Board.

De Task Force, onder leiding van voorzitter Michael Bloomberg, zal de risico’s van klimaatverandering onderzoeken en de wijze waarop bedrijven hierover op een effectieve manier in hun jaarrekening kunnen rapporteren. De Task Force streeft naar de ontwikkeling van een reeks aanbevelingen zodat dergelijke rapportages op een consistente, vergelijkbare, betrouwbare, duidelijke en efficiënte wijze plaatsvinden. De Task Force gaat in gesprek met een breed scala aan belanghebbenden voor de nodige, maatschappelijke inbreng in de ontwikkeling van de definitieve aanbevelingen.

Wim Bartels werkt al meer dan 25 jaar voor KPMG. Bartels heeft uitgebreide ervaring in industriële markten, zoals energie, chemie en consumentenproducten, in Europa, Azië en Afrika. Hij levert assurance aan meer dan 40 multinationals en ondersteunt, wereldwijd, regelmatig klanten van KPMG als expert op het gebied van duurzaamheid en assurance. Hij heeft ook veel geschreven over het waarborgen van duurzaamheid en is de hoofdauteur van het recente KPMG-rapport over MVO-verslaggeving, waarin onder andere de onvergelijkbaarheid van rapportage door de grootste bedrijven ter wereld op het gebied van broeikasgassen is geadresseerd.

Wim Bartels: "De Task Force heeft de belangrijke taak om focus aan te brengen in de verslaggeving van klimaat gerelateerde risico’s door bedrijven. Er vind een verschuiving plaats van lange termijn reputationele risico’s naar de korte termijn financiële risico’s. Ik ben er trots op om mijn bijdrage te kunnen leveren aan de Task Force en zo te helpen om aanbevelingen te formuleren om de transparantie over dit belangrijke onderwerp verder te vergroten."

De Task Force heeft vandaag een eigen website gelanceerd: http://www.fsb-tcfd.org/. Op deze website zal de Task Force de voortgang van haar werkzaamheden rapporteren.

Gerelateerde artikelen