KPMG UK verschrompelt door aanhoudende boeteregen

Het aantal partners is sterk gekrompen en de inkomens blijven achter.

KPMG UK heeft het aantal partners met zeven procent verkleind. Het kantoor heeft er 467, nog niet de helft van het aantal partners van PwC, de grootste concurrent in het Verenigd Koninkrijk. PwC UK telt meer dan duizend partners en de concurrenten EY en Deloitte respectievelijk 930 en 714.

In twintig jaar is het aantal partners bij KPMG niet zo laag geweest. De krimp is het gevolg van de teruglopende resultaten van KPMG, dat lijdt onder een regen van boetes van de waakhond voor de sector. Sinds 2018 is KPMG getroffen door zestien boetes, die in totaal 95 miljoen bedragen.

KPMG is met zo'n 16.000 medewerkers al jaren de kleinste van de Big Four in Engeland. Ook het partnerloon blijft ver achter bij dat van de drie andere grote kantoren. De partnerlonen bij Deloitte en PwC piekten vorig jaar boven het miljoen piekte en bij EY boven de acht ton, ondanks de grotere omvang van hun partnerschappen. Een KPMG-partner moet het doen met 7,5 ton.

KPMG heeft het aantal partners beperkt door meer medewerkers te promoveren tot ‘salaried partner’, een functie die in 2021 is geïntroduceerd. Ze krijgen genieten geen winstdeling, maar wel bonussen die samenhangen met de winst.

KPMG heeft nu 359 van deze salaried partners. Ook EY en Deloitte hebben deze vorm van partnerschap inmiddels ingevoerd.

Gerelateerde artikelen