KPMG neemt Microsoft Dynamics-speler Crimsonwing over

KPMG heeft overeenstemming bereikt met de aandeelhouders van de internationale IT-dienstverlener Crimsonwing over de overname van deze van oorsprong Britse onderneming. Crimsonwing is genoteerd aan de Maltezer beurs en is gespecialiseerd in Microsoft-oplossingen op het gebied ERP, CRM en e-commerce.
Met het akkoord van de aandeelhouders ontstaat de nieuwe onderneming KPMG Crimsonwing, een joint venture van de KPMG-praktijken in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Malta.
 
Crimsonwing’s oprichter David Walsh gaat leiding geven aan het samenwerkingsverband, waarin de huidige Microsoft Dynamics-teams van KPMG in het Verenigd Koninkrijk en Nederland en de huidige werknemers van Crimsonwing werkzaam zullen zijn.
 
De nieuwe onderneming telt bijna 400 werknemers, die vanuit kantoren in Hilversum, Londen en Marsa (Malta) opereren. 
Microsoft Dynamics, Magento en Intershop 
Crimsonwing is in 1996 opgericht en is op dit moment één van de meest toonaangevende dienstverleners als het gaat om volledig geautomatiseerde bedrijfsprocessen met de business software van Microsoft Dynamics.
 
Daarnaast biedt de onderneming oplossingen voor e-commerce met gebruikmaking van de software van Magento en Intershop. In 2007 behaalde de onderneming de Microsoft Gold Partner status en werd de positie als dienstverlener van Microsoft Dynamics ERP- en CRM-oplossingen met twee overnames verder vergroot. In januari 2008 werd Crimsonwing plc opgenomen op de Malta Stock Exchange. 
Logische stap in ERP-dienstverlening 
"Met de overname van Crimsonwing zet KPMG een zeer belangrijke stap als het gaat om de toepassing van Microsoft Dynamics en de groei van onze ERP- en CRM-dienstverlening", zegt Erik Schut, partner bij KPMG en verantwoordelijk voor de managementconsulting-praktijk.
 
Schut: "De transactie vormt een krachtige impuls voor de strategie die we enkele jaren geleden hebben ingezet en zorgt ervoor dat wij nog relevanter kunnen zijn voor onze klanten en hun uitdagingen in het digitale domein. De combinatie van Crimsonwing met onze eigen Dynamics adviespraktijk stelt ons in staat om onze klanten zowel te adviseren over Microsoft Dynamics als de software daadwerkelijk in te voeren. Dat maakt ons in een keer tot één van de toonaangevende spelers in onze markt in Europa en bezorgt ons ook een unieke positie in Europa.”
 
“Gebruikmakend van de Maltezer near-shore capaciteit stelt de nieuwe joint venture ons in bovendien in staat de dienstverlening op het gebied van ERP, CRM en e-commerce in heel Europa in aan te bieden. Dat is essentieel omdat de uitdagingen van onze klanten steeds internationaler worden. Voor bestaande klanten van Crimsonwing betekent de overname bovendien dat wij hen kunnen bijstaan in de groeiende vraag naar bredere zakelijke dienstverlening."
Gerelateerde artikelen