KPMG neemt mensenrechtenconsultant Banarra over

KPMG’s wereldwijde netwerk heeft de adviescapaciteit inzake mensenrechten aanzienlijk uitgebreid met de overname van consultant Banarra door KPMG Australië. Banarra is een advieskantoor gericht op mensenrechten en sociale impact.

Banarra bedient momenteel klanten in tien landen en is in toenemende mate actief in de sectoren grondstoffen, energie, finance, vastgoed en infrastructuur. Een voorbeeld van de activiteiten van Banarra is de levering van veiligheids- en mensenrechtenassessments voor mijnbouwbedrijf MMG in de Democratische Republiek Congo en Laos. Voor de Westpac banking group wordt een Social Impact Framework ontwikkeld.

Adrian King, partner bij KPMG Australië en Global Head van KPMG’s Climate Change & Sustainability praktijk, zegt dat de acquisitie van Banarra ervoor zal zorgen dat KPMG member firms wereldwijd worden ondersteund bij het helpen van klanten om hun mensenrechten en sociale impact beter te begrijpen.

Banarra’s oprichter en managing director Richard Boele sluit zich aan bij KPMG als adviespartner bij KPMG Australië. Hij neemt een team van tien consultants mee.

Gerelateerde artikelen