KPMG Data Observatorium voor Imperial College London

Een heus ‘observatorium’ voor big data, waar alles gevisualiseerd kan worden, van wereldwijde cryptocurrency-transacties tot migratiepatronen of forensenstromen in de Londonse metro, werd gisteren geopend aan het Imperial College London - met als partner KPMG.
Het gaat om het grootste observatorium in zijn soort van heel Europa, en het bestaat uit een cirkelvormig scherm, gevormd door 64 monitoren, die een ‘surround vision’ van bijna 360 graden biedt – ondersteund door 32 computers.  
 
 
 
Het systeem heeft  een enorme data processing capaciteit, waardoor patronen bestudeerd kunnen worden tot in ongekend detail – iets wat op een ‘normaal’ scherm nooit mogelijk is, vanwege de beperkte pixelcapaciteit.
Het cirkelvormige scherm kan in vijf secties verdeeld worden, waardoor gebruikers tegelijk aan verschillende projecten kunnen werken. Het systeem werd ontwikkeld en gebouwd door Imperials Data Science Institute (DSI), met financiële steun van KPMG.
 
Researchers van de universiteit en uit het bedrijfsleven zullen er samenwerken in de analyse van big data  op allerlei terreinen, van fraudedetectie tot klimaatverandering en astronomie.
Gerelateerde artikelen