‘KPMG blijft klanten in Suriname bedienen’

Onlangs heeft KPMG in Suriname het kantoor in Paramaribo gesloten. Het accountants- en belastingadvieskantoor laat nu na negatieve berichtgeving over dit ‘plotselinge’ vertrek weten dat Surinaamse cliënten op ‘invlieg’ basis vanuit het hoofdkantoor Curaçao bediend kunnen worden.

KPMG werpt stellig de berichtgeving in de media van de hand, dat de firma met de noorderzon uit Suriname zou zijn vertrokken. “Dit is niet de stijl van KPMG,” zo reageert KPMG op de Surinaamse nieuwssite Waterkant. KPMG stelt vorig jaar de klanten geïnformeerd te hebben over haar nieuwe dienstverleningsconcept. Dit houdt in dat KPMG haar Surinaamse klanten op ‘invlieg’ basis vanuit het hoofdkantoor Curaçao bedient. “Onze cliënten zijn dus ruim op tijd geïnformeerd over het nieuwe dienstverleningsconcept en hebben de keuze voorgelegd gekregen, of zij door KPMG bediend wilden blijven worden, of wilden overgaan naar een andere dienstverlener,” aldus KPMG.

De in Suriname wonende medewerkers van KPMG hebben in het najaar van 2016 het  aanbod gekregen om op Curaçao te komen werken. KPMG: “Sommige medewerkers hebben van dit aanbod gebruik gemaakt, sommigen niet. Met collega’s die niet naar Curaçao zijn verhuisd, is in goed onderling overleg een regeling getroffen. Er zijn geen collega’s ontslagen.”

Lees ook:

Gerelateerde artikelen