KPMG beroept zich op verjaringstermijn in tuchtzaak Weyl

KPMG gaat zich beroepen op de verjaringstermijn bij de tuchtklacht over hun handtekening onder de zwaar opgeblazen jaarcijfers van rundveeslachterij Weyl.

Dat meldt website Follow The Money. Weyl ging in mei 2010 failliet en nadien constateerden de curatoren een negatieve afwijking van 45 miljoen euro in de boekhouding. Eigenlijk was er al jaren sprake van een technisch faillissement, maar door middel van creatief boekhouden bleef het eigen vermogen positief. De controlerend accountant van KPMG prikte daar nooit doorheen, waarop de curatoren bijna vijf jaar later (januari 2015) een klacht indienden bij de Accountantskamer in Zwolle.
 
Eerdere tuchtklachten laten zien dat het een standaardprocedure voor een accountantskantoor is om een beroep te doen op de verjaringstermijn van drie jaar zodat er geen inhoudelijke behandeling plaatsvindt. KPMG vormt geen uitzondering. ‘KPMG zal zich zowel inhoudelijk verweren tegen de klacht als een beroep doen op de wettelijke vervaltermijn,’ aldus een woordvoerder.

Gerelateerde artikelen