Kleiner NBA-bestuur

De leden van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie (NBA) hebben tijdens een ledenvergadering ingestemd met een verkleining van het bestuur

Het huidige bestuur bestaat uit 13 leden, er komt nu een transitiebestuur van zeven leden, dat de weg bereidt voor een bestuur van vijf leden. Dat transitiebestuur zal de voorbereidingen treffen om te komen tot een bestuur van vijf leden. Daarvoor is een wetswijziging nodig. Naar verwachting zal een bestuur van vijf leden in 2020 kunnen aantreden.

Het kleinere bestuur en de opzet van de nieuwe verenigingsstructuur zijn een uitwerking van de visie die is vastgelegd in de Vernieuwingsagenda van de sector in juni 2018. 

Marco van der Vegte, voorzitter van de NBA (foto), is verheugd met de uitkomsten van de ledenvergadering. “Het is goed dat de leden deze stap nu zetten. Oude machtsstructuren zijn ingeruild voor de ontwikkeling van de beroepspraktijk en het steviger oppakken van de maatschappelijke rol van de accountant. De vernieuwing van het vak kan daarmee met volle kracht worden doorgevoerd.”