Kleine accountants in Groot Brittannië boos op plannen KPMG

Allerlei organisaties die de belangen van kleine kantoren in het VK verdedigen reageren van bezorgd tot furieus op de plannen van KPMG en andere grote firma’s die met cloud-diensten het MKB willen gaan bedienen.

Non-Big-Four financiële dienstverleners in het Verenigd Koninkrijk reageren furieus op de aankondiging van KPMG UK, dat zij agressief de markt van kleine lokale accountants willen openbreken. KPMG gebruikt daarbij als USP: “U betaalt niet meer dan bij uw huidige accountant, maar wij leveren meer!” Achtergrond van deze diversificatie vormt de investering van ruim 40 miljoen pond die KPMG heeft aangekondigd in hun ‘Enterprise Program’, waarin onder meer concurrerend geprijsde cloud-accountancyabonnementen worden aangeboden.

Hoewel het niet waarschijnlijk is, aldus deskundigen in AccountancyAge, dat de huidige MKB-klanten in groten getale zullen overlopen naar de Big Four, zijn er toch tekenen dat er iets aan het veranderen is. De mogelijkheden om te groeien in hun klassieke grote-klantenmarkten en fiscale, auditing en aanpalende) diensten zijn beperkt, dus slaan ze de vleugels uit naar het Britse MKB. Of ze zullen slagen in het leveren van dezelfde kwaliteit en vertrouwdheid als de kleine kantoren in de buurt is de vraag, zeker als de marges even hoog moeten blijven. Waarschijnlijk zullen ze de beste krenten eruit pikken – jonge bedrijven met groeipotentie die ze vervolgens van ‘cradle to grave’ onder hun hoede zullen willen nemen – en houden.

En daarbij zitten juist ook jonge accountancy-dienstverleners, die meer dan de traditionele kantoren de nieuwe technologische mogelijkheden benutten – juist die vernieuwers hebben dus het meest te vrezen.

www.accountancyage.com

Gerelateerde artikelen