Juridisch getouwtrek over rechten naam Arthur Andersen

Een onderneming die zichzelf Arthur Andersen noemt meldde onlangs dat het voormalige Big Five accountantskantoor een herstart gaat maken in 16 landen. Maar een andere partij, het in 2014 door ledenorganisatie Andersen Tax opgerichte Andersen Global, claimt ook de rechten op de naam te hebben en stelt een rechtszaak in het vooruitzicht.

De Franse zakenman Stéphane Laffont-Réveilhac, die zichzelf global managing partner van Arthur Andersen noemt, kondigde op LinkedIn onlangs de herstart aan van Arthur Andersen, het accountantskantoor dat in 2002 failliet ging na de boekhoudfraude bij de Amerikaanse energiegigant Enron. Laffont-Réveilhac meldde dat Arthur Andersen nieuw leven is ingeblazen met 26 vestigingen in 16 landen op vijf continenten. En er zouden nog veel meer vestigingen wereldwijd in de maak zijn. Meer dan 200 firma’s zouden zich aangemeld hebben om zich aan te sluiten bij het netwerk. Het handelsmerk van de naam Arthur Andersen zou bij de onderneming van Stéphane Laffont-Réveilhac liggen.

Maar CEO Mark Vorsatz van Andersen Tax, een firma die is opgericht door voormalig partners van Andersen, vecht die beweringen aan. Hij laat weten dat zijn firma de rechten op de Andersen-naam wereldwijd heeft verworven. Het handelsmerk zou in meer dan 50 landen zijn gedeponeerd. Andersen Tax sleept de onderneming van Laffont-Réveilhac nu in Frankrijk voor de rechter.

Lees ook:

Gerelateerde artikelen