Jortt automatiseert 80 procent boekhoudfunctie

In de nieuwste release van Jortt zit ‘Boekhouder Jortt’, een slimme computer die zorgt dat de boekhouding zonder menselijke handelingen wordt verwerkt.

Oftewel: de gerobotiseerde boekhouder. Deze robot, beweert het softwarebedrijf, kan nu autonoom gemiddeld 50 procent van alle boekingen verwerken. Omdat ‘Boekhouder Jortt’ ook de btw-berekening maakt, het jaar afsluit en de jaarrekening opstelt, is een gemiddelde boekhouding met Jortt voor minimaal 80 procent volledig gerobotiseerd. 
 
Boekhouder Jortt
Boekhoudprogramma Jortt heeft ervoor gekozen de automatische boekhoudfuncties te ‘vermenselijken’ in de vorm van ‘Boekhouder Jortt’. Dit maakt de stap naar volledige robotisering beter te bevatten voor gebruikers. Hilco de Roo, directeur van Jortt: “We maken met Jortt erg grote stappen om de boekhouding volledig te automatiseren. De nieuwe functie ‘Boekhouder Jortt’ maakt onze gebruikers vertrouwd met deze automatisering. Zij kunnen hierdoor precies zien wat ‘Boekhouder Jortt’ heeft gedaan. Veel gebruikers controleren de handelingen van ‘Boekhouder Jortt’ de eerste keer, daarna vertrouwen ze het. Voor de goede orde: achter ‘Boekhouder Jortt’ zit echt niets menselijks meer. Daarom is hij sneller, goedkoper en beter dan mensen kunnen zijn.” 

[avg-advertorial slug=”wel-of-niet-investeren-in-robotica”] 
 
Bureau of Labor Statistics

In 2016 heeft een groot onderzoek aangetoond dat het werk van een boekhouder binnen 10 jaar voor 98 procent is gerobotiseerd. ‘Boekhouder Jortt’ is dan ook de invulling van die voorspelling. De Roo hierover: “In de volgende versie van Jortt zullen we het gerobotiseerde deel naar 99 procent brengen. En dat gaat echt niet lang meer duren.”