John Bendermacher benoemd tot erelid IIA Nederland

Oud-voorzitter John Bendermacher is door het bestuur benoemd tot erelid van IIA Nederland. Dit naar aanleiding van zijn grote inzet in de afgelopen jaren, voor de vereniging én het vakgebied van internal audit. Bendermacher is hiermee het vierde erelid van IIA Nederland. De benoeming moet nog worden bekrachtigd door de ALV van het IIA.

Bestuursleden en partners hebben de afgelopen maanden voor de camera een woordje gedaan om John te bedanken. Zij belichten veel van wat hij de afgelopen zes jaar vanuit zijn bestuurspositie heeft gedaan en bewerkstelligt. John werd tijdens het jaarlijkse President's Dinner op 15 september met de benoeming en dit filmpje verrast.

Bendermacher heeft in mei 2018 het voorzitterschap van IIA Nederland overgedragen aan Jantien Heimel. Hij is eveneens in mei 2018 verkozen in de Executive Board van IIA Global als Vice Chairman Professional Practices. John blijft zich dus actief inzetten voor internal auditors.

Over het IIA
Het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA) is de grootste beroepsvereniging van internal auditors in Nederland. De missie van het IIA is om het beroep en vak internal audit in Nederland te ontwikkelen en te promoten. Op deze manier ondersteunt het IIA internal auditors, management en andere belanghebbenden bij een succesvolle invulling van de internal auditfunctie. De hoofdtaken van het IIA bestaan uit het profileren van het vak, kwaliteitsbewaking, belangenbehartiging en het delen van kennis.