Janneke Wijnia-Lemstra benoemd tot RvC-lid Countus

Per 12 mei 2023 is Janneke Wijnia-Lemstra benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Countus Groep B.V.

Wijnia-Lemstra (53 jaar en woonachtig in Espel) heeft een brede zakelijke ervaring in de agrarische sector en een fiscaal-juridische achtergrond. Zij heeft haar eigen management en adviesbureau. Eerder was Wijnia-Lemstra directeur van brancheorganisatie Cumela, financieel directeur van NOP Agrowind en fiscaal jurist bij Flynth. Zij heeft dan ook een grote affiniteit met de klantgroepen van Countus en is al jaren betrokken bij de ontwikkelingen in de Noordoostpolder.

Wijnia-Lemstra heeft ook ruime bestuurlijke ervaring, onder andere als toezichthouder bij de Rabobank en in het onderwijs. Daarna heeft zij vanuit haar functie bij Cumela ook bestuurlijke functies op landelijk en Europees niveau bekleed.

Over de Countus Groep 
De Countus Groep biedt advies, begeleiding of ondersteuning aan ondernemers in diverse sectoren. De dienstverlening wordt aangeboden onder de labels Countus (top 17 accountantskantoren van Nederland), Subvention, Zienergie, WeCapital, WeRecover, Klaart, De Omgevingsadviseurs, Spoar en De Systeemadviseurs. 

De organisatie is in 1924 begonnen als coöperatie van gedreven ondernemers die begrepen dat ze samen meer zouden bereiken dan alleen. Inmiddels heeft de Countus Groep 626 medewerkers, verdeeld over 27 vestigingen. De zeggenschap in de Countus Groep B.V. is ondergebracht in de Stichting Countus Groep, waarvan de RvC het bestuur vormt. De medewerkers zijn mede-eigenaar via een participatieregeling.