Jan Maarten Slagter treedt terug als commissaris van KPMG

Met ingang van 1 januari 2017 is Jan Maarten Slagter benoemd tot CEO van IBDF, het in Amsterdam gevestigde internationale expertise centrum voor ‘cross-border taxation’. De aanvaarding van deze functie heeft als consequentie dat hij zijn functie als commissaris van KPMG zal neerleggen.

Jan Maarten Slagter: ‘Onafhankelijkheid is essentieel. Daarom laten de beide functies zich niet combineren. Het is met spijt dat ik terugtreed uit de Raad van Commissarissen bij KPMG. Ik dank KPMG voor het in mij gestelde vertrouwen en kijk terug op een plezierige en leerzame periode. Ik wens KPMG het beste’.

Bernard Wientjes, voorzitter van de Raad van Commissarissen van KPMG: ‘We feliciteren Jan Maarten van harte met deze prachtige benoeming. Wij zien hem met lede ogen vertrekken. Jan Maarten heeft in zijn periode een belangrijke bijdrage geleverd aan de nieuwe governance van KPMG. Zijn specifieke kennis en ervaring heeft borg gestaan voor een sterke, constructieve inbreng. Wij wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie.’