Jaap Pieters RA bestuurlid van Wecycle

Jaap Pieters RA is toegetreden tot het bestuur van Wecycle, de stichting die de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Pieters is als registeraccountant en voormalig partner en compliance officer van Ernst & Young betrokken geweest bij uiteenlopende onderwerpen rond accountancy.

Hij bekleedt een bestuursfunctie bij het Verwijderingsfonds (Papier en Karton), is betrokken bij het Afvalfonds Verpakkingen en is thans onder meer docent aan de Vrije Universiteit.

Jan Vlak, directeur Wecycle, over de komst van Pieters: ‘Jaap Pieters is uitstekend bekend met producentenverantwoordelijkheid. Zijn financiële expertise en bestuurlijke kwaliteiten zijn toegevoegde waarden aan ons toch al kundige bestuur. Ik zie er naar uit om met hem samen te werken.’ Jaap Pieters: ‘De inzameling en recycling, zeker die van e-waste, kent een grote dynamiek. De belangen van de stakeholders zijn groot en alle ontwikkelingen maken een bestuursfunctie bij Wecycle erg boeiend.’

Het bestuur van Wecycle bestaat nu uit voorzitter Wim Schonk en de leden Jaap Pieters, Bastiaan Soeteman en Jan Storm.

Gerelateerde artikelen