Investeringen BDO UK slaan gat in inkomen van de partners

De accountancy is de kurk waar het vijfde kantoor in Engeland op drijft.

Voor het tweede jaar op rij zagen partners bij BDO UK hun salaris slinken. De gemiddelde partner van het vijfde accountantskantoor in Engeland ging er zes procent op achteruit. Over het afgelopen boekjaar verdiende een partner ruim zes ton. 

Stijgende kosten en het aantrekken van nieuwe partners waren voor het tweede jaar op rij een aanslag op de portemonnee. De extra kosten gingen vooral op aan investeringen in technologie en personeelskosten. Het gure economische klimaat en vermindering van het aantal adviesopdrachten droegen bij aan de mindere beloning van de top.

Daarnaast heeft BDO het afgelopen boekjaar ruim zestig nieuwe partners aangetrokken of benoemd uit eigen kring. Het aantal partners is nu 441, een record voor BDO UK. Van hen zijn 320 aandelenpartners die meedoen aan de winstdeling.

Toch presteerde BDO op papier goed. De totale inkomsten in het boekjaar 2022-2023 stegen met zestien procent naar 935 miljoen pond. De winst voor belastingen steeg met vijf procent tot 198 miljoen pond.

De auditactiviteiten van BDO vormen momenteel de grootste cashcow van het bedrijf. De hogere omzet daar stuwde de omzet met 24 procent naar 400 miljoen pond. BDO staat in Engeland onder grote druk van de toezichthouder om de kwaliteit van de controles te verbeteren, overigens net als andere accountantskantoren in het VK. Het afgelopen boekjaar heeft BDO UK acht miljoen pond extra in deze kwaliteit van het auditteam gestopt en 300 medewerkers extra hiervoor aangetrokken. Het totale personeelsbestand van BDO UK steeg van 7.000 naar 7.500. 

De omzet van de adviesafdeling van BDO steeg met acht procent naar 310 miljoen pond en de taks-afdeling boekte dertien procent meer omzet, goed voor 225 miljoen pond.
 

Gerelateerde artikelen