Institute of Public Accountants: maak alle kosten financieel advies aftrekbaar

Het IPA roept de Australische regering op om de kosten van alle financieel advies aftrekbaar, en daarmee betaalbaar te maken.
Deze oproep is een geheel belangeloze  reactie op het recente Intergenerational Report van de Australische overheid, dat vaststelt dat er tegen 2055 slechts 2,7 werkenden zullen zijn voor elke Australiër ouder dan 55. 
 
De voorzitter van het Instituut zegt dat deskundig en betaalbaar advies essentieel zullen zijn, wil de burger over enkele decennia verzekerd zijn van een duurzaam pensioeninkomen ter aanvulling van het staatspensioen. En alleen indien de kosten aftrekbaar worden, kan adequate professionele individuele advisering betaalbaar blijven. Net als bij ons werden down under provisies verboden, en zijn adviseurs wettelijk verplicht ‘in het belang van de cliënt’ te adviseren.  Reden te meer om de kosten van zo essentiële advisering aftrekbaar te maken, aldus de IPA. 
 
De advieskosten voor de hypotheek zijn in ons land aftrekbaar, indien het advies uitsluitend betrekking heeft op de hypotheek voor de eerste woning, het hoofdverblijf. Adviseert de adviseur in hetzelfde gesprek ook over pensioen, dan zijn de kosten daarvoor niet aftrekbaar.
 
Gerelateerde artikelen