Installatiebranche waarschuwt voor omvallen bedrijven

Installatiebedrijven en technisch dienstverleners dreigen om te vallen als ze niet snel steun krijgen van de overheid. Daarvoor waarschuwt branchevereniging Techniek Nederland, die wel tevreden is met de toegezegde steun van de overheid.

Volgens een enquête van Techniek Nederland verwacht haast twee derde van de bedrijven binnen nu en twee weken werktijdverkorting aan te vragen. Een vijfde denkt die zelfs voor meer dan de helft van het personeel nodig te hebben. "De toezeggingen moeten dus snel in daden worden omgezet", zo roept voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland op. "Laat geen kostbare tijd verloren gaan."

Vooral met bedrijven die technische systemen bij bedrijven plaatsen en onderhouden gaat het al slecht. Daar vielen opdrachten in rap tempo weg. Ook technisch dienstverleners die de infrastructuursector, industrie en de consumentenmarkt bedienen, merken de gevolgen van de coronamaatregelen echter al.

Veel ondernemers in de techniekbranche denken uitstel aan te gaan vragen bij de Belastingdienst. Vier op de tien gaf aan dat van plan te zijn.