INretail waarschuwt voor afzetters RI&E checks

Brancheorganisatie INretail waarschuwt winkeliers in heel Nederland voor organisaties die grof geld willen verdienen aan de wettelijk verplichte risico inventarisatie en evaluatie check. Ondernemers worden afgezet, vindt de brancheorganisatie van 16.000 winkels in de non-food.

“Ik zie offertes die zo zes keer te hoog zijn. Dat gaat alle perken te buiten”, concludeert Jan van den Berg, specialist risico inventarisatie & evaluatie bij INretail. “Vorige week nog toonde een ondernemer mij een offerte van meer dan € 1.500,- terwijl het maar € 225,- hoeft te kosten. Ik heb de afgelopen twee jaar ruim duizend RI&E checks uitgevoerd in heel Nederland. Bedrijven die hun brancheorganisatie inschakelen laten cowboy offertes zien die echt over de top zijn. Dit gaat te ver en moet stoppen. Over de ruggen van hardwerkende ondernemers een vermogen verdienen met simpele checks die in een uur geregeld zijn, gaat echt te ver. Hier is sprake van afzetting en daarom deze landelijke waarschuwing.”

De Risico Inventarisatie & Evaluatie is een wettelijke verplichting die ondernemers iedere vier jaar moeten uitvoeren. Iedere branche kent een eigen RI&E, omdat risico’s per branche verschillen. Er is een complete markt van aanbieders omheen ontstaan. RI&E uitvoerder is een vrij beroep dat niet gecontroleerd wordt. INretail adviseert ondernemers aan te kloppen bij hun brancheorganisatie voor goede, objectieve advisering.

Gerelateerde artikelen