ING: helft van consumenten betaalt al met smartphone

Nieuw onderzoek van ING wijst uit dat al 47% van de smartphone-eigenaren zijn mobieltje gebruikt om te betalen. Dit jaar stijgt dat percentage tot 63.
ING ondervroeg 15.000 consumenten in 15 landen (2 daarvan buiten Europa, de US en Australië) over hoe zij bankieren, winkelen en betalen via hun smartphones. Volgens de bank is 71% van de mobiele bankiersdienstengebruikers uiterst tevreden over de nieuwe mogelijkheden. 
 
Vier van de tien Europese deelnemers zegt in 2016 een betaal-app te gebruiken (vorig jaar was dat nog 33%) en 56% zegt dat ze dat dit jaar zeker zullen gaan doen. Twee derde van de Euiropese deelnbemers zegt al eens iets gezocht en  gekocht te hebben via de smartphone. 
Volgens Ian Bright, senior economist bij ING, constateert dat veel mensen hun mobieltje altijd in de hand houden. “Geen wonder dat ze het ding ook gebruiken voor nuttige zaken”.
Barclaycard kwam dit weekend met de bPay Loop, een nieuw hebbedingetje van siliconen, met chip, waarmee horloges en om de pols gedragen fitnessmonitoren gebruikt kunnen worden voor contactloos betalen. Je schuift het om het horlogebandje, en koppelt het daarmee automatisch aan de digitale portemonnee op je smartphone. Het systeem is vanaf heden in het VK te gebruiken voor alle mastercard en visagebruikers, niet alleen Barclay-rekeninhouders. 
 
En Zwitserland is sinds dit weekend het tweede Europese land, na Groot Brittannië, waar Apple Pay beschikbaar is gekomen voor de Visa en Mastercardgebruikers… 
Gerelateerde artikelen