Informer maakt factureren naar de overheid mogelijk

Vanaf nu is het mogelijk om met de online boekhoudsoftware van Informer facturen te sturen en ontvangen via een speciaal beveiligde verbinding. Dankzij deze verbinding is het onder andere mogelijk om te factureren naar de overheid, zoals verplicht is gesteld in de veranderde regels.

De beveiligde verbinding wordt gefaciliteerd door het platform van eVerbinding. Binnen het platform van eVerbinding wordt een bedrijf aangemeld op het e-facturatienetwerk PEPPOL. Binnen dit netwerk kunnen zowel de verzender als de ontvanger van een factuur geverifieerd worden. “Deze verificatie is een extra beveiligingslaag in het facturatieproces. Doordat verzenders en ontvangers gecheckt worden vormt het platform een extra beveiliging tegen bijvoorbeeld spookfacturen. Zo weet bijvoorbeeld de overheid zeker dat de afzender van een factuur echt bestaat en geverifieerd is,” aldus Remco Frühauf, CEO van Informer.

Ondernemers die gebruik willen maken van e-facturatie kunnen dit binnen InformerOnline eenvoudig zelf regelen. Na een eenmalige koppeling binnen InformerOnline kan men vervolgens voor iedere factuur bepalen of hij via het eVerbinding platform moet worden verstuurd of niet. Naast het versturen van verkoopfacturen kunnen gebruikers van InformerOnline ook inkoopfacturen ontvangen via het platform van eVerbinding. Op die manier kunnen zij ook gebruik maken van de verificatie van hun leveranciers.