Informer en TrackJack komen met koppeling voor rittenregistratie

Softwareontwikkelaars Informer en TrackJack zijn een samenwerking aangegaan om dankzij een koppeling tussen de twee systemen de kilometerregistratie en declaratie voor ondernemers sterk te vereenvoudigen én professionaliseren.

TrackJack is ontwikkelaar van slimme kilometerregistratie. Veel ZZP'ers of ondernemers in het kleinbedrijf gebruiken een privé-auto voor zakelijke doeleinden of hebben een zakelijke auto. Zij worden door de Belastingdienst verplicht een sluitende kilometerregistratie te voeren. De praktijk leert dat veel ondernemers hier moeite mee hebben en zichzelf soms zelfs te kort doen. TrackJack installeert een klein kastje in het voertuig om vervolgens middels een abonnement continue alle ritten te registreren. De ondernemer bekijkt de ritten online of via een mobiele app en kan wijzigingen doorvoeren zoals het aanpassen van het karakter van een rit of het plaatsen van een opmerking. "Het voeren van een handmatige kilometerregistratie kost circa 4 uur per maand, vergt een hoge mate van discipline en de kans op fouten is aanwezig. TrackJack neemt de kilometerregistratie volledig uit handen.” aldus Sander de Potter, oprichter van TrackJack.

Remco Frühauf, CEO van Informer, is ook blij met de koppeling: “Ondernemers hoeven niet meer handmatig kilometers en ritten bij te houden op papier of in Excel. Het automatisch registreren van kilometers bespaart niet alleen flink wat tijd, er worden ook veel minder fouten gemaakt. Daarnaast hebben we een functie toegevoegd waarmee je in één keer de geregistreerde uren kunt declareren naar je boekhouding. Ritten registreren en declareren zijn dankzij de koppeling met TrackJack dus weer een stuk sneller en eenvoudiger geworden.”

Zowel InformerOnline als TrackJack hebben voor hun online product een veiligheidskeurmerk gekregen. InformerOnline is houder van het Keurmerk Zeker-OnLine en TrackJack is gecertificeerd met het Keurmerk RitregistratieSystemen. Dankzij de keurmerken bewijzen beide systemen dat ze voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.