Idensys: Inloggen bij Belastingdienst nu ook met CreAim en KPN

Met de toetreding van CreAim en KPN als middelenleverancier zijn de mogelijkheden om via Idensys in te loggen bij dienstverleners, zoals de Belastingdienst, uitgebreid.

Vanaf nu zijn er drie partijen die als ‘erkend leverancier’ Idensys inlogmiddelen mogen verstrekken aan mensen die meedoen aan de Idensys pilots: CreAim, Digidentity en KPN. Hierdoor kan de werking van Idensys uitgebreid en grondig getest worden.

Pilots

Op dit moment bevindt Idensys zich in de pilotfase. Voor de pilots ontvangen mensen een inlogmiddel van een erkend leverancier. Hiermee kunnen zij tijdens de pilots inloggen bij een twintigtal overheden en bedrijven. Bij de Belastingdienst is het nu al mogelijk om via Idensys in te loggen. Andere partijen volgen binnenkort. Alle inlogmiddelen voldoen aan de strenge eisen van Idensys, maar verschillen van elkaar op bepaalde aspecten. Bijvoorbeeld als het gaat om het type inlogmiddel dat je kunt gebruiken. Zo kan men met een mobiele app inloggen of met een wachtwoord + sms.
 
Idensys

Mensen kunnen met Idensys terecht op websites van de overheid en het bedrijfsleven om daar veilig en op dezelfde manier in te loggen. Denk bijvoorbeeld aan de Belastingdienst, gemeenten, webwinkels, portals en verzekeringsmaatschappijen. Met Idensys hoeft men hier geen verschillende wachtwoorden meer voor te onthouden. Idensys is een van de verschillende pilots die de overheid en het bedrijfsleven uitvoeren op het gebied van online identificatie. Kijk hier voor meer informatie over de erkende leveranciers.

Gerelateerde artikelen