Ideetje voor onze volgende regering?

Betrouwbare bronnen vermoeden dat in de nabije toekomst Britten bij verkoop van hun huis vermogenswinstbelasting zullen moeten gaan betalen – te beginnen bij huizen van meer dan 2 miljoen pond
George Bull, senior tax partner bij Baker Tilly, verklaarde tegenover de vakpers dat minister van Financiën George Osborne – die woensdag zijn nieuwe begroting indient, de laatste voor de verkiezingen – waarschijnlijk gaat aankondigen dat het afgelopen is met de belastingvrijstelling voor huizenverkopers – te beginnen met huizen die meer dan 2 miljoen pond opbrengen.
 
Makelaars en fiscalisten zijn het er in het algemeen over eens dat mocht Labour opnieuw aan de macht komen dergelijke maatregelen verre van denkbeeldig zijn. De markt voor duurdere huizen lijdt reeds nu onder dat vooruitzicht.
 
Afgelopen december stegen reeds de zogenaamde ‘stamp duties’, de overdrachtsbelastingen, voor dergelijke woningen, met als gevolg dat de belastingdruk op duurdere woningen met £1,1 miljard stegen; de rijkste 1,6% van huiseigenaren in het VK betaalt nu ongeveer 50% van de totale stamp duty-inkomsten. Ook de WOZ-bijdragen van deze categorie eigenaren stegen vorig jaar met 100 miljopen pond. 
 
Gerelateerde artikelen