ICS Groep gaat werken met ERP-software van AFAS

Schoonmaakbedrijf ICS Groep is in zee gegaan met AFAS en gaat vanaf 1 januari 2021 werken met de ERP-softwareoplossing.

In het selectietraject liet het Nederlandse familiebedrijf gerenommeerde softwareleveranciers achter zich. ICS Groep maakt de keuze voor AFAS vanwege gebruiksvriendelijkheid, standaardisering, integratie en lagere kosten.

De facilitair dienstverlener zet qua bedrijfsautomatisering in op een totaaloplossing ter vervanging van de vergaarbak aan 8 losse applicaties die momenteel in gebruik zijn. William Vlemmix, directeur ICS Groep over de keuze voor AFAS: "Met het ERP-systeem realiseren wij een enorme efficiencyslag en vooral meer inzicht in onze processen. Doordat we hierdoor nog meer ‘in control’ zijn kunnen we onze klanten nog beter bedienen, worden onze medewerkers ontzorgd en kunnen zij zich volledig richten op het optimaliseren van de dienstverlening". 

Volledige ERP-suite

ICS Groep zal de volledige ERP-suite gaan inzetten en hoopt hiermee haar bedrijfsprocessen maximaal te automatiseren. Concreet betekent dit dat zij gebruik gaan maken van onder andere workflow management, HRM, payroll, financieel, contractbeheer, projectadministratie en business intelligence. Daarnaast gaat ICS Groep gebruik maken van de volwaardige planningsmodule van WAY2CONNECT, wat gekoppeld is aan het ERP-systeem. Bernard-Paul Hakkenberg, Commercieel Directeur AFAS: “ICS Groep wil een geïntegreerd systeem voor alle processen, waarbij eenvoud voor de eindgebruiker centraal staat. Met de overgang naar de oplossing van AFAS zet deze facilitair dienstverlener een enorme stap voorwaarts in de verdere professionalisering van de bedrijfsvoering”.

Over ICS Groep

ICS Groep is al ruim 40 jaar een echt familiebedrijf. Inmiddels is ICS Groep uitgegroeid tot een waardige top 10 speler in de schoonmaakbranche. In totaal werken er zo’n 2.500 medewerkers bij de verschillende werkmaatschappijen die onder ICS Groep vallen. Vanuit het hoofdkantoor in Eindhoven faciliteert ICS Groep haar werkmaatschappijen die werken voor kleine en grote opdrachtgevers door heel het land. ICS Groep mag zich volgens MT1000 voor het tweede jaar op rij, het beste schoonmaakbedrijf van Nederland noemen.

[avg-advertorial slug=”alle-accountancy-softwareleveranciers-onder-een-dak”]

Over AFAS Software

Werk kan zo veel leuker en beter. En met meer oog voor de maatschappij. In veel organisaties zijn mensen druk met de verkeerde dingen. Onnodige handelingen, dubbel werk, fouten herstellen: het kost handenvol tijd en komt de kwaliteit niet ten goede. De missie van AFAS Software is: inspireert beter ondernemen. Dat doet AFAS met software en alles wat ervoor nodig is om die software zo te gebruiken dat je er een hoger doel mee bereikt. Organisaties houden tijd over voor wat ze echt belangrijk vinden, kwaliteit en werkplezier.