IBM scoort als beste in predictive analytics software

Marktonderzoeker Forrester inventariseert en waardeert de meest vooraanstaande leveranciers in de 'Forrester Wave: Big Data Predictive Analytics Solutions, Q2 2015'.
Predictive analytics is het toverwoord voor computers die met bijzonder algoritmen in grote hoeveelheden gegeven patronen zoeken, die een aanwijzing zouden kunnen bieden voor wat er in de toekomst kan gebeuren. Zo schijnt het mogelijk te zijn voor telecom-operators om op basis van honderden variabelen met relevante zekerheid te voorspellen welke klanten overwegen naar een andere dienstverlener over te stappen. Als de onderneming bovendien kan uitzoeken waaróm zij die overstap overwegen, kunnen zij ‘gepersonaliseerd’ aanbiedingen doen om die klant te laten blijven – altijd goedkoper dan een nieuwe klant werven. 
 
Gebruik maken van dergelijke software is niet een losstaand project: bedrijven moeten steeds opnieuw de analyses maken op de laatste stand van de gegevens om snel en adequaat te reageren op de dynamiek van de markt. Veel organisaties doen het minstens eenmaal per week of zelfs continu. 
 Het begint mert de juiste vraagstelling. Daarna volgen zes stappen, zoals hieronder weergegeven. 
improving predictive discipline :
 
Uit de evaluatie van de aangeboden producten komen drie duidelijke winnaars naar voren: SAS, IBM en SAP. 
 
 
 Gratis toegang tot het hele rapport: www.ibmbigdatahub.com/
Gerelateerde artikelen