IAESB wil permanente educatie accountants anders inrichten

De International Accounting Education Standards Board (IAESB) legt een herziene versie van ‘International Education Standard (IES) 7, Continuing Professional Development’ ter consultatie voor.

In de nieuwe standaard wordt een veel grotere nadruk gelegd op het verband tussen de professionele verantwoordelijkheden van de accountant en zijn permanente educatie. Volgens de IAESB ligt momenteel veel te veel de focus op het voldoen aan een minimumaantal verplichte PE-uren door accountants.

De IAESB stelt dat de voorgestelde wijzigingen zorgen voor een versterking van de huidige PE-standaard. Professionele accountancyorganisaties worden aangemoedigd om kritisch te kijken hoe hun PE-systemen worden gemeten, gecontroleerd en afgedwongen. IAESB-voorzitter Chris Austin is ervan overtuigd dat veel PE-programma’s baat hebben bij een meer innovatieve benadering van scholing en ontwikkeling gezien de technologische en educatieve vooruitgang. “This proposed standard embraces innovation and changes in learning by enhancing existing requirements and focusing recommended measurement approaches on learning while emphasizing the range of available approaches,” aldus Austin.

Belanghebbenden kunnen tot 5 september 2017 hun reactie op de consultatie achterlaten op de website van IFAC/IAESB.

Gerelateerde artikelen